MI VAMA PREDSTAVU, VI NAMA KNJIGU :: Berane

MI VAMA PREDSTAVU, VI NAMA KNJIGU

Redovni |

MJESTO:
JU OŠ “RADOMIR MITROVIĆ”-BERANE,
, Berane,

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2018 u 09:00
Kraj programa: 23.04.2018 u 00:00

RADNJA:

Povodom Svjetskog dana knjige, učenici naše škole, u prvom redu članovi bibliotekarske sekcije, su pripremili i realizuju niz aktivnosti.Njihova želja i misao vodilja je bila ta da se rehabilituje misao da čitanje i knjige nikada ne mogu zastarjeti i dok god je čitalaca među mladima, budućnost knjige je sigurna i izvjesna.

  Naime, tog dana će biti predstavljena „Ježeva kućica“, dramsko djelo po tekstu Branka Ćopića, u režiji profesorice-bibliotekarke Sanje Raković. Ta aktivnost će biti realizovana pod sloganom „Mi Vama predstavu, Vi nama knjigu“, tako da će svi zainteresovani moći donirati knjigu našoj školskoj biblioteci. U samom uvodu, prisutni će moći čuti o samom Danu knjige, njegovom istorijatu, značaju, kao i o budućnosti  knjige i čitanja.

  Ovim povodom , na nivou škole je raspisan konkurs likovnih i literarnih radova na temu „Budućnost knjige“, te će najbolji likovni radovi biti izloženi u holu škole, a najbolji literarni će biti pročitani.

 Takođe, u holu škole će biti izložba knjiga zavičajnih spisateljica i pisaca, pjesnikinja i pjesnika, onih čije knjige se nalaze u našoj biblioteci, te će učenici imati priliku da na jednom mjestu upoznaju svoje „zavičajce“ i odaju priznanje njima i njihovim djelima.

 U holu, pored izloženih radova će biti pano, na kojem će stajati misli i citati poznatih o knjigama i čitanju.

                       

 

SUDJELUJU:
JU OŠ “RADOMIR MITROVIĆ”-BERANEPokaži moju lokaciju

OGANIZATOR:

JU OŠ “RADOMIR MITROVIĆ”-BERANE ()

, ,

MI VAMA PREDSTAVU, VI NAMA KNJIGU

MI VAMA PREDSTAVU, VI NAMA KNJIGU

MI VAMA PREDSTAVU, VI NAMA KNJIGU

Ostali programi istog organizatora

Programi u blizini

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava četvrti put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2020.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com