NAGRAĐENI RADOVI U OKVIRU KONKURSA - POSADI PRIČU!

NAGRAĐENI RADOVI U OKVIRU KONKURSA - POSADI PRIČU!

Objava: 22.04.2020 | Admin

Dragi đaci, učitelji, nastavnici,

Hvala svima što ste podijelili sa nama vaše priče i sa zadovoljstvom smo ih pročitali. Želimo da kažemo da ste svi odgovorili na zadatak i da vjerujemo da ćete izrasti u velike ljude koji posjeduju osobine koje su i željeli da posade u svojoj okolini. 

Kako pravila konkursa i nalažu mi smo odabrali dva rada, iako su svi bili sjajni.

U kategoriji od 1 do 4 razreda osnovne škole nagradu za najbolji rad dobila je Petra Vujisić, učenica II-1 razreda osnovne škole ,,Pavle Rovinski'' iz Podgorice a učiteljica je: Maja Petričević. Podijelićemo sa vama njenu priču:

LjUBOCVIJET

Nekada davno živjela jedna djevojčica po imenu Hana. Hana je voljela cvijeće. Jednoga dana Hana je pitala mamu:

“Mama da li mogu ići sama u šumu da berem cvijeće?” 

“Možeš, ali ne idi predaleko”, reče joj mama.

Krenula je uskim puteljkom. I tako je Hana išla šumom i odjednom ugledala puno cvijeća, a među cvijećem bio je jedan novi cvijet za koji nije znala kako se zove. Hana ga je nazvala Ljubocvijet.

Pogledala je u polen cvijeta i tu je vidjela novo sjeme, sjeme ljubavi. Ljudi su od tada presađivali sjeme, pa Ljubocvijet svake godine iznova cvjeta širom planete.

Petra je odabrala da djevojčica Hana posadi sjeme ljubavi i podijeli ga sa svima  – sada kada svojoj široj porodici, prijateljima i svima koje volimo ne možemo uživo pokazivati ljubav, sjeme koje je procvjetalo u Ljubocvijet pomoći će nam da se sjetimo koliko ljubavi imamo za druge i drugi za nas.

U kategoriji od 1 do 9 razreda osnovne škole nagradu je dobio Pavle Mrdak, učenik VIII-1 razreda osnovne škole ,,Maksim Gorki'' iz Podgorice, mentor: mr Svetlana Sekulić. A ovo je njegova priča:

ODISEJA 2354 god 

Polako se budim, ustajem i ugledam čudan prizor. Sunca nigdje, samo velika magla,prašina...Vidim čovjeka ili ženu u čudnom odijelu- skafanderu, sa maskom na ustima.Neko čudno vozilo lebdi nekoliko metara iznad zemlje, ne kreće se po prljavom asfaltu.

Pitam: Šta se dešava?

Odgovara nepoznati glas: ,,Ja sam Hak,kompjuter.Danas ne preporučujem izlazak.Solarna oluja još traje.Rezerve hrane i vode su na minimumu. U morima i okeanima života jedva ima.Ostalo je svega nekoliko vrsta, one najotpornije. One su izmijenile izgled usljed velikih zračenja. Biljke rastu samo u plastenicima, gdje se oponašaju uslovi života prije velikih katastrofa.” 
 
Posadio sam sjeme odgovornosti. Čuvajmo našu divnu planetu. Zahvalimo joj onim što ima svako od nas - velikom ljubavlju! 
 

 

PODJELI:

Ostalo u kategoriji NASLOVNA:

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava osmi put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2021.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com