KNJIŽEVNI KARUSEL :: Nikšić

KNJIŽEVNI KARUSEL

Redovni |

MJESTO:
Gradska kuća ,Nikšić i O.Š ,, Mileva Lajović Lalatović’, Nikšić,
, Nikšić,

VRIJEME:
Početak programa: 04.04.2018 u 00:00
Kraj programa: 30.04.2018 u 00:00

RADNJA:

U sklopu programa Nikšićka kulturna scena 2018 u saradnji sa Vladom Crne Gore, Ministarstvom kulture i Opštine Nikšić za period mjeseca April  naša JU Narodna biblioteka ,, Njegoš”, Nikšić biće pokrovitelj sedam ( 7) kulturnih događaja u okviru programa ,, Književni karusel” sa sjedištem u Gradskoj kući i O.Š ,, Mileva Lajović Lalatović”.

Početak programa će obilježiti mladi umjetnik Luka Rakojević svojim predavanjem o stripu 04.04.2018.godine dok će 13.04 i 18.04 tekuće godine ovaj program obogatiti tribina ,, Komitskog pokreta-Šćepan do” Udruženja boraca Nor-a i antifašista Nikšića te poetsko veče u saradnji sa O.Š ,, Mileva Lajović Lalatović” .

Goruću tematiku žene te njenog intelektualnog ključanja upriličiće dr Aleksandra Nikčević Batrićević kroz svoju promociju zbirke ,,Ključanje” i druge priče o divljim ženama iz knjige ,, Divlje žene” za period 25.04. 2018.godine.

Gradska kuća će u nizu kulturnih događaja koji su obuhvaćeni ,,Književnim karuselom”  26.04. 2018.godine predstaviti promociju romana epske fantastike ,, Lovac na tamu”, autora Dušana Jabučanina, koji će kroz elemente magije te drugih natprirodnih oblika kao primarnih u svojoj tematici, zapletu i postavci predočiti ovaj minimizirano ukorjenjen žanr na našim prostorima.  Ljubitelji pisane riječi i sveprisutnog pitanja nacionalnog identiteta će imati priliku da kroz promociju knjige ,, Komunisti Crne Gore i Crnogorsko nacionalno pitanje 1919-1989, autora dr Branislava Marovića , 30.04.2018.godine prošire znanje o izgradnji nacije te nacionalnih identiteta koji su odveć postali moderni fenomeni društva kao i veliki znanstveni problem.

Jedan od centralnih ideja koja je obuhvaćena programom ,, Književni karusel” jeste besplatno učlanjenje u JU Narodna biblioteka ,,Njegoš” u odjeljenjima kako za odrasle tako i za djecu za period 23.04.2018. godine. 

SUDJELUJU:
JU Narodna biblioteka ,, Njegoš”, Nikšić
O.Š ,, Mileva Lajović Lalatović’, NikšićOGANIZATOR:

JU Narodna biblioteka ,, Njegoš”, Nikšić ()

, ,

KNJIŽEVNI KARUSEL

KNJIŽEVNI KARUSEL

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava osmi put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2021.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com