Otvori knjigu,otvori svijet. :: Herceg Novi

Otvori knjigu,otvori svijet.

Redovni |

MJESTO:
SMS"I.G.Kovačić" Herceg Novi,
, Herceg Novi,

VRIJEME:
Početak programa: 23.04.2021 u 00:00
Kraj programa: 23.04.2021 u 00:00

RADNJA:

Poštovani,već 12. Godina u saradnji sa Gradskom bibliotekom I čitaonicom Herceg Novi,obilježavamo Međunarodni dan knjige I autorskih prava,pod radnim naslovom “Otvori knjigu,otvori svijet”.Svake godine teme bira bibliotekarska sekcija a potvrđuje ih Aktiv Crnogorsko-srpskog,bosanskog I hrvatskog jezikai I književnosti.Uvijek uzimamo neku godišnjicu velikih pisaca I pjesnika,kako domaćih tako I stranih I dajemo 2 teme /obično citati ili stihovi koji mogu da se rade kao gradivna ili slobodna tema.

              Sjutra radimo u Svečanoj sali naše škole uz preduzete sve epidemiološke mjere.Ove godine  teme su vezane za 200 god.od rođrna Bodlera ,za njegovu šokantno istininitu poeziju.Nagrade/izuzetno vrijedna književna dijela obezbjeđuje Gradska Biblioteka I čitaonica našeg grada.Ovih godina smo obilježavali I Noć knjige,muzički,scenski,poetski.Tada bi I uručivane nagrade I čitani najbolji radovi.Prošle godine smo sve -radili on line,na posebno otvorenu mail adresu.Corona nije uspjela da nas odvoji I otuđi .  Dan i noći knjige nas potiču  da svi skupa razmišljamo o ljekovitim moćima knjiga – u razdoblju društvenih , intimnih i epidemio loške kriza posebno, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Nekada će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, nekada uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

              Ostati ravnodušan prema knjizi, znači lakomisleno osiromašiti svoj život. –Ivo Andrić

                  Nema knjige a da u njoj ne može ništa dobro da se nađe. – Servantes

 

SUDJELUJU:OGANIZATOR:

Ostali programi istog organizatora

Programi iz prošlih godina

Programi u blizini

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava osmi put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2021.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com