NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. APRILA VIRTUELNO SLAVLJE KNJIGE!

NOĆ KNJIGE IDE DALJE – 23. APRILA VIRTUELNO SLAVLJE KNJIGE!

Objava: 10.04.2020 | Admin

Dragi prijatelji knjige,

U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, odlučili smo ovogodišnju Noć knjige drugačije osmisliti, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg.

Pozivamo vas da 23. aprila, kada tradicionalno organizujemo Noć knjige, Svjetski dan knjige proslavite na način na koji vam mogućnosti dopuštaju. A mogućnosti su i dalje brojne – organizovanje akcija, takmičenja, inicijativa, i njihova realizacija seže ponajprije u sferu virtuelnog. Vrijeme koje je pred nama idealno je za druženje s knjigom i čitanje. Iskoristite stoga svoje online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prenose uživo i ostale mogućnosti s kojima raspolažete kako bismo jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerili na knjigu, koja se u ovim izazovnim i neizvjesnošću ispunjenim vremenima pokazuje kao utočište, utjeha, razbibriga, pa i imperativ. 

Pozivamo vas da mašti date na volju kada je program obilježavanja Noći knjige u pitanju.

Svoje programe i akcije u Noći knjige 2020. možete prijaviti do 23. aprila putem maila nocknjige.cg@gmail.com.


Pozivamo vas i da redovno pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti mnoštvo zanimljivosti i iznenađenja.

Ostanite kod kuće! Čitajte kod kuće!

Organizacioni tim Noći knjige 2020.

 

PODJELI:

Ostalo u kategoriji NASLOVNA:

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava osmi put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2021.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com