Noć Knjige 2021

Noć Knjige 2021

Objava: 19.04.2021 | Admin

Dragi prijatelji knjige,

S veseljem vam najavljujemo Noć knjige, koja će održati u petak 23. aprila. U Godini čitanja, zajedno s vama, želimo kvalitetnim programima i akcijama pozornost skrenuti na knjigu i citanje i govoriti o položaju i vrijednosti knjige u savremenom društvu.

Pozivamo vas stoga da u petak 23. aprila, u dnevnim ili večernjim satima, održite prigodan program kojem ce u središtu biti upravo knjiga. Prilikom njegovog planiranja vodite računa o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama, koje će odrediti hoćete li svoje događanje smjestiti u fizički ili virtuelni prostor. Iskoristite online kanale, društvene mreže, video i audioservise, prenose uživo i ostale mogućnosti kojima raspolažete kako bismo i ovoga puta jedinstvenom akcijom i zajedničkim snagama podijelili radost čitanja i pisanja.

TEMA NOĆI KNJIGE 2021.: LJEKOVITA MOĆ KNJIGE

U Noći knjige 2021. vas podstičemo da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja

Zavirite u svoje kućne, školske, institucionalne apoteke i u njima potražite ljekovitu literaturu. Svojim angažmanom u Noći knjige 2021. pomozite nam da dokažemo tvrdnju kako zdravlje nije samo odsustvo bolesti već i prisustvo knjiga u našem životu.

Pozivamo vas da mašti date na volju kada je program obilježavanja Noći knjige u pitanju.

Svoje programe i akcije u Noći knjige 2021. možete prijaviti do 23. aprila putem maila nocknjige.cg@gmail.com.

PODJELI:

Ostalo u kategoriji NASLOVNA:

O nama

Manifestacija „Noć knjige“ kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava osmi put će u našoj zemlji biti organizovana na nacionalnom nivou 23. aprila 2021.

Društvene mreže

Kontakt

Email: nocknjige.cg@gmail.com